28 Temmuz 2016 Perşembe

Hangi hastalar cinsel yolla bulaşır

Eğer tanımadığınız kişilerle cinsel ilişkiye giriyorsanız ya da partnerinize %100 güvenmiyorsanız sizin de cinsel yolla bulaşan bir takım cinsel sağlık sorunlarınız olabilir. Ülkemizde 11 hastalık oldukça yaygın görülmekte ve 100 kişi içerisinden 4 veya 5 değerlerine sahip. Ancak 5 hastalık pastanın en büyük dilimini oluşturuyor ki bu yaklaşık %75’e denk gelmekte. Parterinizden %100 emin dahi olsanız 4 ya da 6 aylık periyotlarda kendinizi kontrol ettirmeniz gerekir. Sorun ne kadar erkek farkedilirse o kadar iyidir.
Bel soğuklu bu hastalıkların en bilineni. Uzun vadede büyük bir zarara sahip değil ancak öğrenildiğinde kesin olarak tedaviye başlanmalı. İkinci sırada Frengi gelmekte. Bulaşıp bulaşmadığını anlamak oldukça zordur. Bulaşsa dahi belirtilerini göstermeyebilir. Ardından da klamidya mevcut. Bel soğukluğu ile hemen hemen aynı değere sahiptir. Kolayca tedavi edilebilir. 4. sırada Hepatit B var. Oldukça bulaşıcı bir hastalık olduğundan erken tedavi çok önemli. Listenin son sırasını da AIDS bir diğer adıyla HIV enfeksiyonu oluşturuyor. Bireylerin çoğu da bu hastalığa bu yolla yakalanmış durumda.
Bu hastalıklar cinsel yolla bulaşılabilir ve hepsinde erkek teşhis oldukça önemlidir. Ayrıca her hangi birine sahip olmanız tüm cinsel yaşantınızı engelleyeceği anlamına da gelecektir. O yüzden tam olarak tedavi olmadan her hangi bir birliktelik içine girmemeniz gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder